Welkom

Hallo

Allereerst welkom op mijn blogspot. Deze blog is een onderdeel van een schoolopdracht. In deze blog kunt u onderandere lezen over mijn BPV ofterwijl Stage en schoolopdrachten. Laat u hart spreken of laat een reactie achter, meedisccusieren mag altijd, ben benieuwd naar uw mening.
17.9.07

Eerste stagedag

Mijn eerste stage dag bij de Oudste Peuters

Helaas moest ik vanwege mijn kijkoperatie aan mijn knie een week later beginnen met stage. Gelukkig vonden ze dit geen probleem. Om 8 uur ging mijn wekker, snel douchen, broodsmeren, tas inpakken en op de fiets. Om 9 uur begint mijn stage, netjes voorstellen aan de begeleidster (tenminste dat dacht ik) hoor ik een andere naam. Ze vertelde dat mijn begeleidster die vrijdag was getrouwd en zij vandaag de groep overnam. Ze legde me snel wat dingetjes uit, wat ik mocht doen, rustig rond kijken, voorstellen aan de ouders, de kinderen leren kennen, ruimte verkennen en meehelpen met de activiteiten. Inmiddels was het bijna half 10 en gingen we met de kinderen aan tafel, fruit eten en roosvicee drinken. Aan tafel heb ik mij voorgesteld aan de kinderen en heb ik een rondje gemaakt, ieder kind mocht zijn naam vertellen en iets wat hij of zij leuk vindt.
Na het fruit eten gingen we naar buiten want de fotograag kwam. Alle kinderen gingen op de foto, alleen en sommige met hun broertje of zusje, heerlijk buiten spelen, in het huisje, op de fiets, op de wip, lekker rennen of met de bal overgooien/schoppen. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen dus we zijn lekker lang buiten gebleven.
Daarna was het tijd (niet voor iedereen) om de pyjama aan te doen en nog even binnen een rustig spelletje te doen, even puzzellen of een boekje lezen.
Rond half 12 is het tijd voor een broodje. De kinderen mogen eerst een gezonde boterham eten en daarna met iets wat ze zelf lekker vinden. Lekker met een beker melk, kletsen aan tafel. Na het brood eten gaan de peuters die nog slapen naar bed. De andere peuters gaan even voor de tv zitten zodat de groep schoon gemaakt kan worden.

Van half 1 tot 1 uur heb ik Pauze.

Als ik terug kom van stage zijn de kinderen die niet naar bed gingen aan het spelen in de Dreumes groep (die kinderen van de dreumes, oude peuters en jongste peuters). In de dreumes groep zitten de stagiaires van de jongste peuters en de dreumes groep en ik samen met 1 leidster. De kinderen mogen vrij spelen en ondertussen letten wij op en kleden wij de kinderen die uit bed komen aan. Rond 2 uur als de leidsters terug komen van hun pauze gaan we met de kinderen naar de eigen groep. De kinderen mogen hier verder spelen.
Rond een uur of 3 gaan we roosvicee drinken met koekjes, soepstengels, biscuitjes en crackers.
Daarna is er gelegenheid voor een activiteit, ze werken op het kinderdagverblijf met thema's per 2 weken is er een thema, bijvoorbeeld dieren, daarna een week rust en die twee weken daarna is er weer een ander thema.
Het was mooi weer dus wij zijn met de jongeste peuters naar buiten gegaan, met de boldekar. Heerlijk een wandelingetje maken.
Terug van de wandeling zijn hebben we nog wat gedronken en was het tijd om naar huis te gaan. Ook voor mij.
Van al die nieuw indrukken was ik best moe geworden, heerlijk op tijd naar bed.

Geen opmerkingen: